Tips for Mac, Android, Windows

Så här avaktiverar du "Komplett din tidslinje" -varningar från Google Maps

Google Maps får aktivt åtkomst till platsdata när du använder appen på din mobil. Det är ingen hemlighet och appen kan uppenbarligen inte fungera om den inte har den här informationen. Appen fortsätter också att använda din plats när den inte längre körs eller i bakgrunden. Detta gör att den alltid kan visa dig din uppdaterade plats och hjälpa dig att navigera om du använder den för vägbeskrivning. Den enda irriterande delen är att även om du aldrig kommer åt appen vet den fortfarande när du har besökt en plats. Det skickar varningar för att lägga till dessa platser i din historik och "Slutför din tidslinje".

Google Maps upptäcker att du har besökt en plats när du reser från en plats till en annan, gör ett längre stopp och lämnar sedan den platsen. Det är enkelt att ta reda på och eftersom det har exakta platsinformation kan det också säga mycket exakt vart du åkte. På appens sida är den att vara aktiv, men om du hellre inte vill få dessa varningar måste du inaktivera platshistorik för att göra det. Här är hur.

Inaktivera platshistorik

Du kan inaktivera platshistorik från valfri webbläsare, men du kan ha en bättre tid om du gör det från skrivbordet. Besök Linställningar för historik för ditt Google-konto på den här länken. Logga in på ditt Google-konto och stäng sedan av Platshistorik.

Du kommer att se en fråga om du verkligen vill stänga av platshistorik och vad du tappar att förlora om du väljer att inaktivera den. Du kommer i princip sluta se platsbaserade rekommendationer som, beroende på hur ofta du fick dem och hur användbara de var för dig, kan vara en avvägning du måste göra.

Inställningen tillämpas på alla dina enheter och alla appar som använder samma Google-konto.

Google delar inte denna platshistorik med någon. Det berättar lika mycket i din bekräftelseprompt som du får när du inaktiverar platshistorik men den har fortfarande mycket information, i själva verket varje bit av platsinformation för dig. Du behöver inte ens checka in på en plats för att appen ska veta att du var där. Det kommer inte att försvinna när du stänger av platshistorik men Google kommer inte att kunna hålla ett register över det.

Om du tycker att rekommendationerna är användbara eller om du har dina egna skäl för att hålla platshistorik på, du kommer att behöva följa med varningarna som ber dig lägga till platser du har besökt till dina tidslinje. Du kanske vill undersöka hur du kan regelbundet ta bort Google-kontodata.

Vad är det bästa antivirusprogrammet för iOS?

Vad är det bästa antivirusprogrammet för iOS?

Ja, du läste titeln korrekt. Detta är ett inlägg om det bästa antivirusprogrammet för iOS. Om du ...

Läs Mer

Bamboo Loop kombinerar gemensam ritning och bildmeddelanden på iOS

Bamboo Loop kombinerar gemensam ritning och bildmeddelanden på iOS

Draw Something har haft mycket berömmelse på iOS, och många använder det fortfarande för att skra...

Läs Mer

Hur du inaktiverar Shake för att ångra att skriva i iOS 9

Hur du inaktiverar Shake för att ångra att skriva i iOS 9

Skaka för att ångra att skriva var en funktion (gest?) Som jag upptäckte rent av misstag och som ...

Läs Mer

smihub.com